Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Borsaları 5. gününde de yükselerek, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin 2.5 yılın zirvesindeki süresini uzattı. Asya borsaları da olumlu havayla artış kaydederken, ABD'deki endeks vadelileri dalgalı seyretti.

Dünyanın en büyük gıda şirketi Nestle SA, beklentinin üzerinde gelen satış verilerinin ardından yüzde 1.8 değerlendi. Avrupa'nın en büyük bilgisayar hizmetleri şirketi Cap Gemini SA da kârlarının beklentileri aşması üzerine yüzde 4.9 yükseldi. PPR SA, kazançlarındaki artış sonucunda yüzde 2.8 oranında prim yaptı.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 291.32 puana çıktı. Endeks bu yıl içinde ekonomik toparlanmanın hız kazandığı ve Euro Bölgesi'ndeki borç krizini çözmek üzere bir uzlaşı sağlandığı yönündeki spekülasyon üzerine yüzde 5.6 değer kazandı. Stoxx Europe 600'de kaydedilen ralli, endeksi şirket kârlarının 15 katına yükselterek, 9 ayın en büyük değerlenmesi yaşandı. Standard & Poor's 500'de yer alan endeks vadelileri bugün yüzde 0.1'lik değer kaybederken, MSCI Asya Pasifik Endekis ise yüzde 0.7 artış kaydetti.

Bloomberg'in verilerine göre S&P 500'de kote olmuş 378 şirketin yaklaşık yüzde 72'si 10 Ocak'tan bu yana bilançolarını açıkladı. Bu şirketlerin yüzde 57'si ise beklentilerin üzerinde gerçekleşen kâr elde etti.

Dünü kazançlı sonlandıran ABD hisseleri, Fed'in ABD ekonomisinin büyümesini yukarı yönlü revize etmesinin ardından, S&P 500 Endeksi'ni de 32 ayın zirvesine taşıdı.