Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Skechers USA Inc., dördüncü çeyrek kârının beklentinin altında kalması üzerine yüzde 6.7 değer kaybetti. Aceo Pharmaceuticals Inc., şirketin ar-ge çalışmaları için Japon bir ilaç üreticisiyle 1.3 milyar dolarlık yatırım yapılması konusunda anlaşıldığını açıklamasının ardından yüzde 22 oranında ralli yaptı.

Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki Mart'ta vadesi dolacak olan tahviller yüzde 0.1 değer kaybederek 1,331.5 puana, Nasdaq-100 Endeksi'ndeki vadeliler de yüzde 0.1'lik kayıpla 2,389 puana geriledi.

ABD'de Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanacak olan geçim endeksinin, artan tüketici fiyatlarının etkisiyle Ocak ayında 7. kez artışa işaret etmesi bekleniyor. Bloomberg ekonomistlerinin tahminlerine göre, ABD'de TÜFE'nin Aralık ayında yüzde 0.3 yükseldi.

Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklayacağı diğer bir veri ise işsizlik yardımları olacak. Ekonomistler, işsizlik yardımlarının 2008 Temmuz'undan bu yana ilk kez artmış olmasını bekliyor.

ABD'de başlangıç işsizlik başvurularının da bir önceki haftadan artış kaydederek, 383 bin'den 400 bin seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor.