Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük hisse senedi ve opsiyon Borsasını oluşturacak olak Deutsche Börse-NYSE anlaşması, NYSE Euronext'in bazı paydaşları tarafından istenmiyor.

Wilmington'ta bir mahkemede açılan davada, hissedar Samuel T. Cohen'in avukatları, birleşme işlemlerinin genel olarak yetersiz ve kusurlu bulunduğunu söyledi.

Cohen'in avukatları eleştirilerini ifade ederek, satışta NYSE'ye, Londra Borsası-Kanada'nın TMX Group'unkilere kıyasla, çok daha altında değer biçildiğini ifade etti. Avukatlar aynı zamanda belirli bir satış ya da ihale süreci de göremediklerinden şikayet etti.

Şirketin değerini ve menfaatlerini iyi bir şekilde savunmayan bir yönetimin, hissedarlar için de kötü olacağı iddia edildi.

New York Yüksek Mahkemesi'nde açılan bir başka NYSE davasında da, NYSE'nin yüzde 40, Deutsche Börse'nin yüzde 60 paya sahip olmasıyla sonuçlanacak bir birleşmeye destek veremeyeceklerini söyledi. Hissedarlar, NYSE'nin birleşme sonrasında ne kadar söz sahibi olacağı konusunda endişeleri bulunduğunu belirtti.