Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsalarındaki değerlenme, bölgesel endekse de 3 Aralık'tan bu yana en kazançlı haftasına yönlendirdi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp. ve Tayvan'ın ahize üreticisi HTC Corp. yüzde 1.5'in üzerinde yükseldi. Dünyanın en büyük sörf giyim imalatçısı Billabong International Ltd. da yıllık satışlarının beklentinin üzerine çıkmasıyla yüzde 6.9 değer kazandı. Perakende operatörü Circle K Sunkus Co. ise kâr görünümünü yükseltmesinin ardından yüzde 2.3 oranında prim yaptı.

Tokyo'daki Daiwa Securities Capital Markets Co.'nun genel müdürü Kazuhiro Takahashi, yatırımcıların ekonominin görünümüne ilişkin oldukça iyimser olduğunu ve yükselme beklediklerini ifade etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 kazançla 139.82 puana yükseld,. Endeks bu hafta yüzde 3 değerlenmeye doğru yönelirken, bu oran 3 Aralık'tan bu yana en kazançlı haftaya işaret ediyor.

Japon Nikkei 225 Endeksi ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi çok büyük bir değişiklik kaydetmedi. Güney Kore'deki Kospi Endeksi yüzde 1.3; Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 0.9 değerlenirken; Çin'in Şangay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 oranında geriledi.

Tayvan'ın Taiex Endeksi yüzde 1.8'lik kazançla Asya Pasifik Bölgesi'nin en çok değerlenen borsası oldu. Tayvan'ın gayrisafi yurtiçi hasılası dördüncü çeyrekte beklentileri aşarak yüzde 6.92 büyüdü. Beklenti, büyümenin yüzde 6.48 oranında gerçekleşeceği yönündeydi.