Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya Altın Konseyi, Çinli yatırımcıların bir tasarruf aracı olarak altın alımı yapacaklarını, bunun da altın yatırımlarını yüzde 40-50'lere varan oranlarda yükseltebileceğini söyledi.

Çinli yatırımcıların alternatif yatırım aracı olarak altına yöneldiğini belirten Dünya Altın Konseyi Çin temsilcisi Wang Lixin, yüzde 40 ila 50 artış tahmininin konservatif bir beklenti olduğuna da dikkat çekti.

Aralık ayında rekor kıran altın, doların değerinin düşmesi ve yatırımcıların bir tasarruf aracı arayışına girmesi sonucunda değerli metale yönelmesiyle, geçtiğimiz yıl altın yaklaşık yüzde 30 değer kazandı.

Çin'de Ocak ayında yıllık bazda yüzde 4.9 hızlanan enflasyon, böylece dördüncü ayında da yüzde 4'lük tavan enflasyon oranının üzerine çıkmış oldu.

Dünya Altın Konseyi, Çin'den gelen altın talebinin, daha çok yurtiçindeki enflasyonist baskılardan kaynaklandığını belirterek, alternatif yatırım araçları arasında da en kârlı olanının altın hâline geldiğini belirtti.

Çin'de altına gelen yatırım talebi 2010'da yüzde 70'e ulaşırken, mücevher sektöründe de rekor kazançlar izlendi. Çin'deki yatırımlar Almanya ve ABD'yi geride bırakarak 179.9 tonu buldu.