Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Dünyanın önde gelen finans dergilerinden Euromoney, 2011 değerlendirmesinde bu yıl 10. yılını kutlayan Akbank Private Banking'i "Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" seçti. Toplam yönettiği portföy tutarı 20 milyar TL'yi aşan Akbank Private Banking sözkonusu ödülü altı yılda dördüncü kez kazanırken ulaşılması güç bir başarıya da imza attı.

Dünyanın önde gelen finans dergilerinden Euromoney'nin her sene verilen ve "özel bankacılık liginin Oscar'ı" olarak da tanımlanan"En iyi özel bankacılık kuruluşu" ödülünü Türkiye adına dördüncü Akbank almış oldu.

Akbank Private Banking "Super Affluent - Varlık Seviyesi Yüksek","Relationship Management - Müşteri İlişkileri Yönetimi", "Lending Solutions- Kredi Çözümleri", "Real Estate - Gayrimenkul Danışmanlığı" ve "Inherited Wealth & Business - Varlık Yönetimi" kategorilerinde de "Türkiye'nin En İyisi" olarak gösterildi.

"Türkiye'nin En İyi Özel Bankacılık Kuruluşu" ödülünün de eklenmesiyle Akbank'ın başarısını bir kez daha kanıtladığını söyleyen Akbank
Özel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder, "Düşük faiz oranları ve globalizasyon ile birlikte değişen yatırım ortamı özel bankacılık hizmet ve ihtiyaçlarını her geçen gün daha fazla ön plana çıkarıyor. Ülkelerarası kur savaşlarına yönelik endişeler ve Merkez Bankalarının kriz sonrası izledikleri farklı ekonomi politikaları,  birikimi olan müşterilerin danışmanlık talebini arttırıyor, dönemsel olarak farklı ürünlere ve  para birimlerine yönelmelerine yol açıyor.

"Müşterilerimize en geniş finansal ürün ve hizmet seçeneğini sunuyoruz. Türkiye'de Özel Bankacılık hizmeti yokken Akbank bünyesinde 10 yıl önce kurulan Özel Bankacılık işbirimimiz, sektördeki öncülüğümüzün göstergesi. Bu süreç içerisinde; ilk ve tek yabancı hisse senedi alım satım işlemini yapan, BRIC fonunu müşterilerine ilk kez sunan, gelişmiş ülkelerin hisse senetlerine yatırım yapan ilk fonu kuran kuruluş olarak sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz. Özel Bankacılık işbirimimizin kuruluşunun 10. yılında, böylesi uluslararası prestijli bir ödülü Türkiye adına 4. kez kazanmaktan dolayı gurur duyuyoruz." dedi.

Türkiye, Euromoney'nin özel bankacılık kuruluşu kategorisinde 6 yıldır değerlendirmeye alınıyor.