Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ANKARA (A.A) - 21.02.2011 - Dışişleri Bakanlığı, Ortadoğu bölgesindeki Türk vatandaşlarını etkileme potansiyeli bulunabilecek gelişmeleri takip etmek ve vatandaşların durumlarıyla ilgilenmek amacıyla "Kriz Merkezi" oluşturdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ocak ayı ortalarından itibaren Ortadoğu ülkelerinde gözlenmekte olan toplumsal olaylar nedeniyle anılan ülkelerde mukim vatandaşların, talepleri üzerine, ilgili kuruluşlarla eşgüdüm sağlanarak Türkiye'ye nakledikleri belirtildi.

Son günlerde Libya'da, Bingazi kenti ve civarındaki yerleşim birimleri ile sınırlı olan, gösteri ve toplumsal olayların gerçekleşmekte olduğunun gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, Dışişleri Bakanlığına ve ilgili misyonlara yöneltilen bilgi taleplerinin giderek yoğunluk kazanması üzerine, Ortadoğu bölgesinde vatandaşların etkileme potansiyeli bulunabilecek gelişmeleri takip etmek ve vatandaşların durumlarıyla ilgilenmek amacıyla, 'Kriz Merkezi' oluşturulduğu kaydedildi.

Kriz Merkezi'ne ulaşılabilecek telefon ve faks numaralarıyla e-posta adresi ise şöyle:

Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi

Telefon: 0312-292 2600, 0312-292 2601, 0312-292 2602

Faks: 0312-292 2754

E-posta: kriz1@mfa.gov.tr, kriz2@mfa.gov.tr, kriz3@mfa.gov.tr



-BİNGAZİ'YE İLAVE SEFERLER-



Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türk vatandaşlarının talepleri doğrultusunda geçici olarak nakledilmeleri amacıyla Libya'nın Bingazi kentine bir uçak gönderildiği, ilave seferler yapacak uçakların beklemede olduğu kaydedildi.

Bingazi ve cevresinde faaliyet gösteren Türk şirketleri ve çalışanlarıyla ilgili olarak gelen taleplerin 24 saat mesai düzeninde çalışan Trablus Büyükelçiliği ve Bingazi Başkonsolosluğu ile paylaşıldığı, alınan bilgilerin müracaat sahiplerine ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"18 Şubat gününden itibaren vatandaşlarımızdan yoğun talep alınması üzerine, Bingazi'de bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımızın nakledilmeleri için gerekli hazırlıklara başlanmıştır. 18 Şubat Cuma günü akşam saatlerinden itibaren, Libya'daki misyonlarımıza başvuran muhtelif firmalarımızın yetkilileri, görevli vatandaşlarımız ve ailelerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişinin geçici olarak ülkemize nakline yardımcı olunmasını talep etmişlerdir. Bu talepler doğrultusunda, bugün sabah saatlerinde ilk uçağımız Bingazi'ye gönderilmiştir. İlave seferler düzenlenmesi için uçaklarımız bekletilmekte olup, uçuş izinlerinin alınmasını müteakip en kısa süre içerisinde Bingazi'ye gönderilecektir.

Öte yandan, sözkonusu seferlerin yerel bazı havayolu şirketlerince yapılması imkanları da araştırılmış, bu çerçevede, Bingazi Başkonsolosluğumuzca sağlanan 144 kişilik bir uçak 19 Ocak'ta Bingazi'den İstanbul'a sefer yapmıştır.

Ülkemize seyahat etmek üzere Bingazi'ye gelen vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla Bingazi Başkonsolosluğumuzun kadrosu Merkez'den gönderilen memurlarımızla güçlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın olası sağlık sorunlarıyla ilgilenmek üzere iki doktor ve bir hemşireden oluşan bir sağlık ekibimiz de Bingazi'ye gönderilmektedir."