Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HSBC Holdings Plc, Çin hükümetinin enflasyonu soğutmak için daha da politika tedbirleri açıklayacak olmasından dolayı, en azından Haziran ayına kadar Çin hisse senetlerinden kaçınılması tavsiyesinde bulundu.

HSBC'nin Hong Kong ofisinden stratejist Garry Evans, Çin Merkez Bankası'nın bu yıl ikinci kez zorunlu karşılık faizini artırmasının ardından, 18 Şubat'ta verdiği telefon mulakatında, " Çin'de enflasyon baskılarının işaretleri konusunda daha açık bir fikre sahip olana kadar, bu durum muhtemelen yılın ikinci yarısına kadar gerçekleşmeyecek, hisse senedi alımı tavsiye etmeyeceğiz" dedi. Evans, "Çin hisse senetleri konusunda şimdilik bir yıl iin oldukça temkinliyiz. Halen zorunlu karşılıklarda ve faizlerde daha da artış riski olduğunu düşünüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Çin Merkez Bankası, Ocak ayında kredilerin artması, enflasyonun hızlanması ve hükümet tarafından izlenen 70 kentin ikisi dışında birinci el konut fiyatlarının artmasının ardından, 18 Şubat'ta piyasaların kapanmasının ardından yaptığı açıklamada, piyasadan para çekmek için, 24 Şubat'tan geçerli olmak üzere, zorunlu karşılıklar faizini 50 baz puan artırdığını duyurdu. Çin Merkez Bankası, geçen yılın başından bu yana zorunlu karşılıkları sekiz kez ve faiz oranlarını üç kez artırdı.