Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, üç haftalık rallinin Stoxx Europe 600 Endeksi'ni Ağustos 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yaklaştırmasının ardından satış ağırlıklı seyrediyor. ABD endeks vadelileri dalgalı seyrederken, Asya hisse senetleri düştü.

İskandinavya bölgesinin en büyük bira üreticisi Carlsberg A/S, dördüncü çeyrek karının analistlerin tahminlerinden düşük çıkmasının ardından % 3.1 düştü. Eni SpA, Libya'daki kargaşanın şirketin Kuzey Afrika'daki faaliyetlerine zarar verebileceği beklentileri ile birlikte yüzde 2.4 değer yitirdi. Merck KGaA, dördüncü çeyrek kazançlarının tahminleri aşması sonrası yüzde 4.2 prim yaptı.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saati ile 08:39'da, yüzde 0.1 düşerek 290.71 puna indi. Endekste dahilinde, yükselen üç hisse karşılığı dört hisse değer kaybetti. Buna karşın, gösterge endeks, yatırımcıların daha güçlü ekonomik toparlanmanın şirket karlarını olumlu etkileyeceğine oynamaları sonucu, yılbaşından bu yana yüzde 5.4 yükseldi. Endeks, 17 Şubat'ta, Ağustos 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.1 düştü. ABD'de finans piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı. MSCI Asya Pasifik Endeksi de yüzde 0.1 kayıp yaşadı.

Bloomberg'in derlediği verilere göre, 10 Ocak'tan bu yana kar açıklayan Stoxx 600 Endeksi şirketlerinin yüzde 55'i, analistlerin tahmininden daha yukarıda kar etti.