Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Trichet, dün yaptığı açıklamada,"tüm merkez bankası başkanları ve merkez bankası yöneticileri ileriyi görebilmeli; çünkü fiyat istikararı gibi konuları uzun vadeli olarak ele almamız gerekiyor" dedi. AMB Başkanı Trichet, yeni başkanın aynı zamanda yönlendirme gücü ve sıradışı durumlarda harekete geçebilecek kapasitesi olmasını gerekeceğini belirtti.

Fransız Başkanın 8 yıllık görevi Ekim'de sona erecek. Yeni başkanın niteliklerinden çok, Euro Bölgesi'nin 17 lideriyle uzlaşabilmesinin önemli olduğu düşünülüyor. AMB Başkanlığı yarışı, bu ay favori aday ve Almanya Merkez Bankası Başkanı olan Axel Weber'in geri çekilmesiyle hızlandı.

Paddy Power Plc., Goldman Sachs'in eski yönetim kurulu başkan yardımcısı ve şu an İtalya Merkez Bankası Başkanlığı'nı yürüten Mario Draghi'nin Trichet'in yerini alacak favori aday olduğunu söyledi. AMB Yönetim Kurulu'nun olası diğer adayları arasında Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Erkki Liikanen, Lüksemburg'unki Yves Mersch ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Nout Wellink bulunuyor.

Finlandiya Erkki Liikanen'i henüz aday göstermemiş olsa da, ülkenin maliye bakanı Jyrki Katainen bunun değişecebileceğinin, durumun yakından takip edildiğini belirtti.