Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ANKARA (A.A) - 21.02.2011 - Libya'nın başkenti Trablus'ta bugün düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda 61 kişinin öldüğü bildirildi.

El Cezire televizyonu, Trablus'ta göstericilerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar olduğunu bildirdi.

Bu çatışmalarda 61 kişinin hayatını kaybettiğini duyuran televizyon, kentin doğusunda göstericilerin çok sayıda polis karakolunu ateşe verdiğini belirtti.



-POLİS ZAVİYE KENTİNDEN ÇEKİLDİ



Bu arada, Libya'da polisin Zaviye kentinden çekildiği, bu kentte lider Muammer Kaddafi yanlıları ile karşıtları arasında çatışmaların çıktığı bildirildi.

Libya'dan Tunus'a dönen bazı görgü tanıkları, polisin dün öğlen kentten çekildiğini, iki gündür Kaddafi yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Tanıklar, kentteki mağazaların kapalı olduğunu, Kaddafi'nin bir evinin ateşe verildiğini, polis araçlarının çalındığını ve kamu binalarına saldırıldığını anlattılar.



-SİRTE İÇİN YALANLAMA-



Öte yandan, görgü tanıkları, Sirte kentinin göstericiler tarafından ele geçirildiği haberlerini yalanladı.

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (UİHF), Libya'da göstericilerin birçok kentin kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu.

Ordunun çekilmesinden sonra, aralarında Bingazi ve Sirte de olmak üzere birçok kentin göstericilerin eline geçtiği açıklanmıştı.