Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard&Poor's 500'de yer alan Mart vadeli kontratlar yüzde 1.1 düşüşler, 1,327.50 puana geriledi. Dow Jones'taki endeks vadelileri ise yüzde 0.7'lik kayıpla 12,286 puan oldu. Petrol dün 2008 Eylül'ünden bu yana en yüksek seviyesine çıktı. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise bugün yüzde 1.9 değer kaybederek, 20 Ocak'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

Afrika'nın en büyük petrol kaynaklarına sahip olan Libya, Tunus ve Mısır'ın ardından yoğun protestolarla karşılaşan son ülke. Yemen, İran ve Bahreyn'de de hükümetlerin değişim taleplerini reddetmesi üzerine şiddet ortamı baş gösterdi.

Chicago'daki Harris Private Bank'ın yatırım müdürü Jack Ablin, durumun çok değişken ve önceden hissedilemez olduğunu belirtti. Ablin, "petrol fiyatlarının daha da artması gibi bir risk söz konusu. Bu da ekonominin toparlanmasına yansıyacaktır. Küresel güvenlik açısından baktığımızda ise belirsizlik ve riskler göze çarpıyor. ABD'de bir sorun görülmese de, küresel baskılar piyasaları olumsuz etkiliyor" yorumunda bulundu.