Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ANKARA (A.A) - 22.02.2011 - İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, daha önce "yakın dostu" olarak nitelendirdiği Muammer Kaddafi'nin ülkesi Libya'daki gelişmeler karşısında sonunda sessizliğini bozdu.

Savaş uçaklarının Libya'nın başkenti Trablus'u hedef gözetmeksizin bombaladığına ilişkin haberlerin ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Silvio Berlusconi'nin "Libya'daki gelişmeleri büyük bir dikkat ve endişeyle takip ettiği" belirtildi. Başbakan Berlusconi'nin sivil halka uygulanan kabul edilemez şiddet karşısında endişe içinde olduğu ifade edilen açıklamada, "Avrupa Birliği ve uluslararası topluluğun, Libya'daki krizin sonuçları öngörülmesi zor bir iç savaşa dönüşmesini engellemek için her türlü çabayı göstermesi ve Libya vatandaşlarının güvenliği ile ülke ve bölgenin bütünlüğü ve istikrarının korunmasını sağlayacak barışçıl bir çözümü desteklemesi gerektiği" kaydedildi.

Birkaç gün önce konuya ilişkin sorular üzerine "rahatsız etmek istemediği için" Kaddafi'yi aramadığını belirterek eleştiri oklarını üzerine çeken Berlusconi, geçen yıl da bir zirvenin sonunda Libya liderinin elini öpmüş ve muhalefetle uluslararası toplumun tepkisine neden olmuştu.