Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ROMA/RİYAD (A.A) - 22.02.2011 - İtalyan hükümet kaynağı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) Libya'daki gerginlik nedeniyle petrol üretimini artırmak için olağanüstü toplantı yapmayı değerlendirdiğini söyledi.

Kaynak, OPEC üyelerinin Libya'daki durumu değerlendirmek amacıyla Riyad'da gayri resmi bir toplantı yaptığını belirterek, toplantıda OPEC'in üretimin artırılması konusunda resmi bir toplantı yapıp yapmayacağı kararını değerlendirdiklerini bildirdi.

Öte yandan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman da dünyanın 87 ülkesinden enerji bakanları ve üst düzey yetkililerin katıldığı Olağanüstü Uluslararası Enerji Forumunda yaptığı konuşmada, petrol üreticilerinin yüksek talebe cevap vermesi ve piyasaya daha fazla arzda bulunmaları gerektiğini belirterek, aralarında OPEC ülkelerinin de bulunduğu petrol üreticisi ülkelere üretimlerini artırmaları çağrısında bulundu.

Poneman, geçtiğimiz aylarda ekonomik toparlanma temelinde piyasalarda petrole ilişkin büyüyen bir talep görüldüğüne dikkat çekerek, petrol tüketicisi ülkelerin ekonomik toparlanmasını olumsuz yönde etkileyecek düzeyde fiyatların yükselmesi olasılığından endişe ettiklerini vurguladı.

Poneman ayrıca, piyasalarda fiziki bir arz sıkıntısı olduğuna dair bir işaret görünmediğini de ifade etti.