Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şubat ayında gelişmekte olan piyasalardan rekor seviyelerde çıkış yaşanıyor. Morgan Stanley'nin geçtiğimiz hafta yayınladığı raporunda bu ay 3 yıldır görülmemiş seviyede bir çıkış yaşandığına dikkat çekilmişti.

En son ise Bank of America'nın araştırmasıyla, bir kez daha gelişmekte olan ekonomilerden çıkışa işaret edildi. Bank of America'nın anketine katılan yatırımcıların yalnızca yüzde 5'i gelişmekte olan piyasalarda kalma konusunda kesin konuşurken, bu oran Ocak ayında yüzde 43'tü. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan gergin ortam yatırımcıların risk iştahını kapasa da, birçok analist bunun tek neden olmadığını düşünüyor.

Gelişmekte olan ülkelerde yaşanan enflasyon riski, yatırımcıları daha güvenli varlıklara yöneltti. Aynı zamanda birçok yatırımcı toparlanmaya başlayan gelişmiş ekonomilerin Borsalarına dönerek, orada yaşanan ralliden yararlanmayı hedefliyor.

Bazı yatırımcılar ise gelişmekte olan piyasalardaki enflasyon riskini almak yerine, gelişmiş ülkelerdeki zorluklarla başetmeyi tercih ediyor.