Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore'nin en büyük petrol üreticisi SK Holdings Co. yüzde 2.1 değerlendi. Qantas Airways ve Korean Air Lines, artan petrol fiyatlarının maliyeti yükseltmesi sonucunda yüzde 1.3'ün üzerinde değer kaybetti. Japon tarım araçları üreticisi Kubota Corp., Credit Suisse'in şirketin hisse tavsiyesini aşağı çekmesinin ardından yüzde 1.8 geriledi.

Küresel ekonomik görünümünün belirsizleştiğini belirten Nikko Cordial Securities'in yöneticikerinden Hiroichi Nishi, yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerdeki enflasyon ve petrol fiyatlarından endişe duyduğunu söyledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 kayıp vererek 137.11 puana düştü. Geçtiğimiz hafta endeks, 3 Aralık'tan bu yana en iyi performansını göstererek yüzde 3 değerlenmişti.

Japon Nikkei 225 Endeksi, Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi ve Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.1'er düşüş kaydederken, Yeni Zelanda'daki NZX 50 Endeksi'nde büyük değişiklik görülmedi.

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin isyancılarla savaşacağını söylemesi üzerine, Hong Kong'tan Londra'ya kadar birçok Borsa değer kaybetti.

İnsan Hakları Örgütü'nün verilerine göre, Libya'daki olaylarda şimdiye kadar 200 kişi öldü.