Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

BARCELONA/ANKARA (A.A) - 23.02.2011 - Cüneyt Ateş - İspanya'nın Barcelona kentinde geçen hafta sona eren Mobil Dünya Kongresi'ni, 200 ülkeden 60 binden fazla kişi gezerken, ziyaretçiler, ödedikleri ücretle organizatör şirketin yüzünü güldürdü.

AA muhabirinin Dünya GSM Birliği'nin (GSMA) verilerinden derlediği bilgilere göre, ziyaretçiler, 4 gün süren kongreye gösterdikleri ilgiyle GSMA'yı mutlu etti. GSMA, sadece tanesi 649 dolardan satılan ''Standart'' girişten 40 milyon avroya yakın para kazandı.

Kongrede ayrıca tanesi 4 bin 999 avrodan ''Platinyum'', 2 bin 699 avrodan ''Altın'' ve 2 bin 99 avrodan ''Gümüş'' girişleri de satıldı. Toplantıya katılan 3 binden fazla şirket sahibi, yöneticisi ya da üst düzey bürokratın söz konusu üyeliklerden aldığı tahmin ediliyor. Kongre alanındaki stand gelirlerinin de eklenmesi ile GSMA, karını artırdı.

Mobil operatörler, yazılım şirketleri, tedarikçiler, internet şirketleri, medya ve eğlence sektörü ve hükümetlerin temsilcilerinden oluşan binlerce kişinin gezdiği fuarda 1400 şirket, 56 bin metre kare alanda ziyaretçilerle buluştu.

Kongreye 2 bin 900 yazılı, görsel ya da online medya mensubu kayıt olurken, basın mensupları için ayrılan bölümün yetersiz kalması dolayısıyla bir çok basın mensubu haberlerini merdivenlerde oturarak geçebildi.

Tüm ziyaretçilerin 45 bini, ''App Planet'' adı verilen uygulama bölümünü gezdi. HP, Microsoft, Nokia, RIM, Samsung, Cisco, HP, HTC, Huawei, NEC ve ZTE gibi büyük firmaların da katıldığı kongrede 12 bin uygulama geliştirici de yer aldı.

Bu yıl 131 ülkeden devlet düzeyinde katılımcının olduğu kongrenin, önümüzdeki yıl Barcelona'da 27 Şubat - 1 Mart günlerinde yapılması planlanıyor.