Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 23.02.2011 - Kuveyt Türk Katılım Bankası, Euromoney dergisi tarafından verilen İslami Bankacılık Ödülleri kapsamında 2010 yılında gerçekleştirdiği ''Türkiye'nin ilk sukuk işlemi'' ile ''Yılın En Yenilikçi İşlemi'' ödülünü kazandı.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Kuveyt Türk'ün, Türkiye'de uzun yıllardır beklenen ancak gerçekleştirilememiş bir işleme imza atarak finansal piyasalara yeni bir ürün getirdiğini belirtti.

İşlemle uluslararası yatırımcının, Türkiye'nin varlıklarına yatırım yapabileceği yeni ürün ortaya çıktığını, Türkiye'nin banka ve firmalarının bu piyasalardan borçlanma olanağına daha uzun vadeli yeni ürün eklendiğini ifade eden Uyan, sukuk ihracı işleminin yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi gördüğünü bildirdi.

Uyan, şunları kaydetti:

''Sukuk işlemi yatırımcılara yeni bir piyasa açmış oldu. Ayrıca bu ihracın, Türkiye'den yapılacak yeni ihraçlara model oluşturması nedeniyle de çok önemli olduğuna inanıyoruz.''

Özellikle Körfez Bölgesi'nde ve Malezya'da geniş bir uygulama alanı bulan bu ürünün önümüzdeki dönemde daha geniş bir coğrafyada yer alacağını vurgulayan Uyan, sukukun Türkiye'nin uzun vadeli finansman kaynağına ulaşmasında önemli olduğunu ve banka olarak yurt dışı pazarlarda çeşitli açılımları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.