Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yaptığı yazılı açıklamada, bankanın 2010 yıl sonu konsolide net karının 616 milyon liraya ulaştığını belirterek, bu başarıda, bankanın kuruluşundan bu yana gelirlerinin büyük kısmının gerçek bankacılık faaliyetlerinden elde edilmesinin stratejik bir hedef olarak benimsenmesinin önemli etkisi olduğunu kaydetti.

Grubun konsolide aktiflerini 2009 yıl sonuna göre yüzde 30 artırarak, 33 milyar 853 milyon liraya yükselttiğini, konsolide özkaynaklarını bir yıl öncesine göre yüzde 23 büyüterek sektör ortalamasının üzerinde bir artış ile 3 milyar 659 milyon liraya çıkardığını belirten Ateş, Grubun mevduatını konsolide bazda yüzde 34 artırarak 19 milyar 713 milyon liraya ulaştırdığını, konsolide nakit kredilerini yüzde 28 büyüterek 23 milyar 790 milyon liraya ve gayri nakdi kredilerini yüzde 53 artırarak 7 milyar 636 milyon liraya çıkardığını bildirdi.

Ateş, bankanın konsolide sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 15,70 olarak gerçekleştiğini belirterek, şunları ifade etti:

''Bu başarıda büyüme politikamızla sektörde istihdam yaratan ve sosyal paydaşlarına değer katan bir şirket olmamızın önemli etkisi var. Çalışan sayımız 10 bine ulaştı. Sahip olduğumuz finansal süpermarket anlayışıyla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve özel çözümler geliştirmek için çalışarak ve en son bankacılık ürünlerini en hızlı şekilde sunabilmek için 2010 yılında 50 yeni şube açtık. 500'ü yurt içinde, 12'si ağırlıklı Avrupa Birliği ülkelerinde olmak üzere toplam 512 şubemiz bulunuyor. Yurt dışı şubelerimizle Avusturya, Almanya gibi Avrupa ülkelerinde de etkin hizmet veriyoruz.

Genişleyen ürün gamımız ile özellikle kredi kartı, ticari, işletme ve bireysel segmenti kredileri dahil olmak üzere bütün segmentlerdeki kredilerimizi artırdık. Destek olmayı doğru bir iş tercihi olarak görmenin yanı sıra sosyal sorumluluk misyonumuzun bir parçası olarak da değerlendirdiğimiz tarım sektörüne kullandırdığımız projeli yatırım kredileri ile birlikte tarım sektörüne verdiğimiz toplam kredi tutarı da 1 milyar 799 milyon liraya ulaştı.''

Hakan Ateş, Denizbank'ın, tarım sektörüne yaptığı yatırımlar ve üreticilere tanıdığı olanaklarla tarım kredilerinde özel bankalar arasındaki liderliğini 2010 yılında da sürdürdüğünü belirterek, bankanın, KOBİ'lere özel geliştirdiği yenilikçi ürünlerle KOBİ'lerin maliyetlerini iyileştirmeye devam ettiğini ve müşterilerine sunduğu avantajlı kredi olanaklarıyla işletme kredilerini de 3 milyar 351 milyon liraya ulaştırdığını bildirdi.