Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük offshore petrol üreticisi Cnooc Ltd. ve Japonya'nın 1 numaralı petrol ihraçatçısı Inpex Corp., yüzde 1'in üzerinde değerlendi. Qantas Airways ve All Nippon Airways Co. ise akaryakıt maliyetlerindeki artışla yüzde 0.5 düştü. Sun Hung Kai Properties Ltd., Hong Kong'taki imarcıların kazancına öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.2 kazançla 136.70 puana ulaştı. Gün içinde yüzde 0.3 oranında zarar eden endeks, 22 Şubat'ta Ortadoğu'daki gerilimin tırmanmasıyla yüzde 1.8 değer kaybetmişti.

Yatırımcıların, Ortadoğu'daki sorunun ne zaman çözüleceği konusunda kararsız olduğunu belirten Tokyo'daki Ichiyoshi Investment Manahgement Co.'nun yatırım yöneticilerinden Mitsushige Akino, piyasada aşağı yönlü bir trend öngördü.

Japon Nikkei 225 Endeksi ve Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 düşerken, Hong Kong'taki Hang Seng Endeksi yüzde 0.2; Çin Şangay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.4 değer kazandı. Güney Kore Kospi Endeksi de yüzde 0.4 yükseldi.

Standar&Poor's 500'deki endeks vadelileri bugün yüzde 0.3 oranında artış kaydetti. Endeks dün yüzde 0.6 gerilemişti. S&P 500 önceki hafta 32 ayın en yüksek seviyesine tırmanmıştı.