Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

VIX Endeksi yüzde 6.4 değerlenmeyle 22.13 puana çıkarak, 30 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Endeks bu hafta yüzde 35'lik artışla Mayıs'tan bu yana en kazançlı haftasını yaşıyor. Gün içinde ise kazançlar yüzde 41'e kadar ulaştı ve 6 Mayıs'ta hisselerin 20 dakika içinde 862 milyar dolar kaybettiği zamandan bu yana, en büyük 2 günlük değerlenmesini kaydetti. VIX, Standard&Poor's 500 Endeksi'ndeki zararlara karşı opsiyon kullanılmasının maliyetini hesaplıyor.

S&P 500'ün 2 Temmuz-18 Şubat aralığında yüzde 31 oranında prim yaptığı esnada opsiyon fiyatları düştü. VIX'teki ralli, fiyat dalgalanmalarının azaldığı zaman başladı. VIX, Aralık ayında 15.45 seviyesine kadar gerilemişti. O seviye en son krizin yoğunlaşmasının hemen öncesi olan Temmuz 2007'de görüşmüştü.

VIX'in piyasadaki korku ve belirsizliğin bir göstergesi olduğunu belirten Stutlan Equities'in traderlarından Luke Rahbari, "şu anki belirsizlik ortamı göz önünde bulundurulduğunda, insanların koruma almaya yönelmesi mantıklı" dedi.