Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TRABLUS (A.A) - 24.02.2011 - Libya lideri Muammer Kaddafi, Libya'daki göstericilerin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Sert çatışmaların ardından ülkesinin büyük bölümünde kontrolü kaybeden Kaddafi, Libya devlet televizyonuna telefon ile yaptığı açıklamada, "Libya'nın çocukları" olarak nitelendirdiği ölenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

Kaddafi, halkın birbiriyle savaştığını ve halüsinasyona yol açan ilaçların etkisi altında olduklarını da ifade etti.

Libya lideri Muammer Kaddafi, Libyalılardan protestocuların silahlarını ellerinden almalarını istedi.

Kaddafi, devlet televizyonuna telefonla yaptığı açıklamada, "Anayasa oldukça açık: silahları ellerinden alın" diye konuştu.

Konuşmasında ülkesindeki ayaklanmadan El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i suçlayan Kaddafi, "Bu kişilerin gerçek talepleri yok, bu talepler Bin Ladin'in talepleri" dedi.

"İnsanları manipüle eden düşman Bin Ladin. Onun aklınızı çelmesine izin vermeyin" diye konuşan Kaddafi, El Kaide militanlarının, gençlerin "kahvelerine sütle birlikte halüsinasyona yol açan haplar katarak" onları "kullandığını" savundu.

"İktidarının manevi" olduğunu yineleyen Kaddafi, "yasa yapma veya yasa uygulatma yetkisinin bulunmadığını, İngiltere Kraliçesinin de böyle bir yetkisi olmadığını, kendi durumunun tam da bu şekilde olduğunu" ifade etti.

"Mantıklı hiçbir insanın" yönetimine karşı protestolara katılmayacağını kaydeden Kaddafi, başkent Trablus'un 50 kilometre batısındaki Zaviye şehrinde çıkan çatışmalara atıfla "Zaviye'de olanlar bir saçmalık. Mantıklı insanlar böyle bir saçmalığın içine girmez" diye konuştu.