Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri, ABD'de bugün açıklanacak olan ve ekonomik büyümenin hızlandığını ve Tüketici Güveninin iyileştiğini göstermesi beklenen veriler öncesi yükseldi.

Avrupa'nın en büyük inşaat malzemeleri sağlayıcısı Cie. de Saint-Gobain SA, sermaye harcamalarını bu yıl 500 milyon eurodan (691 milyon dolar) yaklaşık 2 milyar dolara çıkaracağını açıklaması sonrası yüzde 3.7 değer kazandı. İtalya'nın en büyük telefon şirketi Telecom Italia SpA, 2013'e kadar temettünün yıllık yüzde 15'lik bir hızda artırılacağını açıklaması sonrası yüzde 3 prim yaptı.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saati ile 08:39'da, % 0.4 yükselerek 281.66 puana çıktı. Bu artışa karşın, gösterge endeks, geçen hafta gördüğü Ağustos 2008'den bu yanaki en yüksek seviyesinden % 3.3 aşağıda ve bu yılki kazancını % 2.1'e daraltarak, Temmuz ayından bu yana en hızlı haftalık düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

London Stock Exchange Group Plc, resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, potansiyel sistem konularının hali hazırda incelenmekte olduğunu kaydederek SETS and SETSqx işlem sistemlerini durdurduğunu duyurdu.

Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin protestoculara güç kullanarak yanıt vermesi, petrol fiyatlarında hızlı artışlara neden oldu. Tunus Lideri Zine El Abidine Ben Ali'nin ülkesini terk etmesinden altı hafta sonra, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yayılan protesto gösterileri, Mısır Lideri Hüsnü Mübarek'i koltuğundan etti ve Libya Lideri Kaddafi için de benzer bir tehdidi ortaya çıkardı.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9'luk bir çıkış gerçekleştirdi.