Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Londra Borsası, piyasa verileriyle ilgili bir sorun olduğunu belirterek, durumun araştırıldığını ve üyelerin yeni işlemler yapamadığını söyledi. Borsa operatörünün internet sitesinden yapılan açıklamada, borsanın yeniden işlemlere açılacağı tarih belirtilmedi. Londra Borsası Sözcüsü Lauren Crawley-Moore, konu hakkında daha fazla yorumda bulunmadı.

LSE, ana işlem merkezini, 3 aylık gecikmenin ardından 14 Şubat'ta MillenniumIT platformuna taşıdı. Borsanın işlem merkezlerinden biri olan Turquoise, platforma Ekim'de ilk geçildiğinde sorun yaşamış, bunun üzerinde yeni sistemin faaliyete geçirilmesi ertelenmişti. Bugünkü sorun ise 22 Şubat'ta eski platformda hizmet veren İtalyan borsasındaki sorunun devamı niteliğinde oldu. Borsa Italiana 22 Şubat'ta 6.5 saat rötarlı açılmıştı.

Bir hafta içinde iki kez sorun yaşanmasının güven problemi yarattığına dikkat çeken Londra'daki Guardian Stockbrokers'ın direktörlerinden Atıf Latif, kimsenin konu hakkında detaylı bir açıklamada bulunmamasının, endişeleri daha da tetiklediğini belirtti.