Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, ABD ekonomisinin geçen yılın dördüncü çeyreğinden beklenenden daha düşük büyüdüğünü gösteren veri sonrası, önemli para birimlerinden oluşturulan Döviz sepeti karşısında yüksek seyrini koruyor.

IntercontinentalExchange Inc. tarafından hazırlanan ve doların altı önemli para biriminden oluşan bir sepet karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi, New York saati ile 08:40'ta yüzde 1 yukarıdaydı.

ABD'de gayrı safı yurtiçi hasıla (GSYH), 2010 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 2.8 büyüdü. Bu veri geçen ay yüzde 3.2 büyüme olarak açıklanmıştı. Bloomberg'in araştırmasına göre ise, ekonomistlerin beklentisi, büyümenin yüzde 3.3 çıkması şeklindeydi.

İsviçre frangı dolar karşısında, Libya'daki olayların küresel ekonomik toparlanmayı olumsuz etkileyecek kadar bir petrol fiyat rallisi ortaya çıkarmayacağı yönündeki spekülasyonlardan sonra, rekor seviyeden gevşedi. Sterlin ise dolar karşısında, İngiltere ekonomisinin geçen yılın dördüncü çeyreğinde, önce açıklanandan daha fazla daraldığının anlaşılması sonrası son bir ayın en düşük seviyesine indi.