Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BAĞDAT (A.A) - 25.02.2011 - Irak güvenlik güçleri, Bağdat'ta "Öfke Günü" adıyla düzenlenen protesto gösterileri sırasında basın mensuplarını da hedef aldı.

Başkent Bağdat'ın merkezindeki meydanda sabah başlayan gösterilerde güvenlik güçleri, yolsuzluğu ve kötü yaşam koşullarını protesto eden göstericileri dağıtmak için tazyikli su, ses bombası kullandı ve helikopterlerle göstericilerin üzerinde alçalarak toz çıkardı.

Irak güvenlik güçlerinin göstericilere tavrının bazı televizyon kanallarında yayımlanmasının ardından, Irak ordusuna bağlı Acil Müdahale Güçleri meydanda bulunan basın mensuplarını hedef aldı.

Güvenlik güçleri, Anadolu Ajansı ile El Irakiye, Reşid, Somariye, Türkmeneli muhabir ve kameramanlarına karşı da sopa ve coplar kullanarak, bazı basın mensuplarının video kameraları ile fotoğraf makinelerini parçaladı.

Bu arada görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin ABD destekli El Hurra televizyon kanalı bürosundan 4 kişi ile gösteri alanından yaklaşık 10 basın mensubunu götürdüğü belirtildi.

Bağdat Operasyonlar Müdürü Tümgeneral Kasım Ata, basın mensuplarının gösteri alanında rahat çalışmaları için her tür kolaylığı sağlama konusunda taahhütte bulunmuştu.