Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İrlanda'da seçimleri kazanan Enda Kenny, yeni hükümetin hızlı bir şekilde kurulmasına uğraşacak ve kendi deyişiyle "demokratik devrim"in ülkenin siyasi manzarasını yeniden şekillendirmesinin ardından, uluslararası kurtarma paketini yeniden müzakere edecek.

25 Şubat'taki seçimlerin ardından Fine Gael partisinin işçi Partisi ya da bağımsızlarla yeni hükümet kurabilecek hale gelmesinin ardından, parti lideri Kenny, 9 Mart'taki parlamento toplantısı öncesi hükümeti kurmaya çalışacak. Ülkeyi 1997'den bu yana yöneten Fianna Fail partisi oylarında rekor bir düşüşle seçimi kaybetti.

59 yaşındaki lider, Avrupa Halk Partisi'si toplantısında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelmek üzere, 4 Mart'ta Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye uçacak. Kenny, yayın kuruluşu RTE'ye yaptığı açıklamada, AB ve IMF ile geçen yıl oluşturulan kurtarma paketinin koşullarının tekrar görüşülme sürecinin başlatılacağını söyledi.

Kenny, yüzde 5.8 olan kurtarma paketindeki tahvillerin faizlerini düşürmeyi ve banka tahvil sahiplerinin korunmasına son verilmesini istiyor.