Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Libya halkının Kaddafi'nin 41 yıllık iktidarına son vermeye yaklaşması ile birlikte dalgalı seyrediyor. ABD endeks vadelileri durgun seyrederken, Asya hisseleri günü yukarıda tamamladı.

HSBC Holdings Plc, tüm yıl için net gelirinin analistlerin tahminlerinden düşük çıkması sonucu yüzde 4 değer yitirdi. Associated British Foods Plc, şirketin bir biriminde satışların yavaşladığını açıklaması sonrası yüzde 4.7 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saati ile 10:11'de yüzde 0.1 düşerek 283.82 puana indi. Endeks gün içinde 11 kez kazanç ile kayıp bölgeleri arasında gidip geldi. Endeks geçen hafta, Kaddafi karşıtlarının ülkenin büyük bölümünün kontrolünü ele geçirmesi ile birlikte yüzde 2.4 düşmüştü. Şirketlerin iyi kar açıklamasının etkisi ile, Stoxx 600 Endeksi Şubat ayında halen yüzde 1.4 yukarıda seyrediyor ve üçüncü ay üst üste yükseliş göstermeye hazırlanıyor.

Paris'teki Neuflize Private Assets'ten Emmanuel Soupre, "Belirsizlik ortadan kalkamazsa, görünürlük kolay olmaz. Endişe, sorunun çok uzun sürmesi ve ekonomide belirsizliğin olması. Olaylaraa sahne olan ülkelerde, aktivitenin seviyesine ve petrol fiyatlarının yüksek seyredeceğine ilişkin sorular olacak" dedi.

Standard & Poor's 500 endeks vadeli kontratı yüzde 0.1 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

10 Ocak'tan bu yana kar açıklayan Stoxx 600 şirketlerinin yüzde 57'si analistlerin tahminlerinden daha iyi kar bildirdi.