Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Çin'de imalat sanayi ve Japonya'da istihdam verilerinin iyi çıkmasının yatırımcıların küresel ekonomik toparlanmaya yönelik güvenini güçlendirmesi sonrası, üçüncü gün üst üste yükseldi. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri de yukarı yönde hareket etti.

Airbus SAS için uçak parçaları üreten İngiliz GKN Plc, karının bazı analistlerin tahminlerini aşması sonrası yüzde 2.9 yükseldi. Aixtron Se, karının dördüncü çeyrekte ikiye katlandığını ve temettünün artırıldığını açıklaması sonrası yüzde 4.8 prim yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:18'de,yüzde 0.7 artarak 288.32 puana çıktı. Endeks geçen hafta, Kaddafi karşıtlarının ülkenin büyük bölümünün kontrolünü ele geçirmesinin ardından yüzde 2.4 düştü. Bu düşüşe karşın, endeks Şubat ayında yüzde 2.3 yükseldi ve üst üste üçüncü aylık çıkışını gerçekleştirdi. endeks, şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklamasına bağlı olarak, bu yıl yüzde 4.5 yükseldi.

London Capital Group'tan Zahid Mahmood, "Önemli ülkelerden gelen iyi ekonomik veriler, küresel toparlanmanın gerçekleşmekte olduğunu gösteriyor. Libya ve Ortadoğu'daki belirsizliklerin devam etmesine karşın, piyasa beklentileri pozitif kalmaya devam ediyor" dedi.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı, ABD imalat sanayi ve inşaat harcamaları verileri öncesi, dün yüzde 0.6 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.1 yükselerek üçüncü günde de yukarı yönde hareket etti.