Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TRABLUS (A.A) - 02.03.2011 - Libya lideri Muammer Kaddafi, ABD veya NATO ülkesine müdahale ederse "binlerce Libyalıların öleceği" uyarısında bulundu.

Kaddafi, cemahiriyenin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bir zamanlar İtalyanların kölesi olduğumuz gibi bir kez daha köle olmamızı mı istiyorlar. Buna asla razı olmayacağız. ABD veya NATO ülkemize girerse, kanlı bir savaşa gireceğiz ve binlerce Libyalı ölecek" diye konuştu.

El Kaide ile ilgili olarak da Kaddafi, "Onlardan herhangi biriyle, emirlerinden biriyle tartışmaya hazırım... Ancak onlar tartışmazlar, herhangi bir talepleri yok" dedi.

Libya lideri Muammer Kaddafi, ''ülkenin petrol yatakları ve limanlarının güvende ve kontrol altında olduğunu'' söyledi.

Kaddafi, başkent Trablus'da yaptığı konuşmada, ''Ülkenin petrol yatakları ve limanları güvende ve kontrol altında, ancak şirketler silahlı gangsterlerden korkuyorlar'' dedi.

Yabancı petrol şirketlerinin ülkeyi terk etmesi nedeniyle petrol üretiminin şimdiye kadarki en düşük seviyesinde olduğunu ifade eden Kaddafi, Libya'da Batılı bankaların ve şirketlerin yerini, Çin, Rusya ve Brezilya'dan bankalar ve şirketlerin alacağını belirtti.

Libya lideri Kaddafi ayrıca, Libya devletinin mal varlıklarının dondurulmasının, ''Libya halkının parasının gasp ve çalınması'' anlamına geldiğini söyledi.

Bu arada İspanyol hükümeti Kaddafi rejiminin İspanya'daki mal varlıklarının dondurulacağını bildirdi.