Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ANKARA (A.A) - 02.03.2011 - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ali Karakaya'ya Petkim hisse senedinde gerçekleştirdiği işlemler nedeniyle 681 bin 856 lira idari para cezası verdi.

SPK'nın Haftalık Bülteninde yer alan duyuruya göre, Ali Karakaya'nın Petkim Petrokimya Holding A.Ş hisse senedi piyasasında gerçekleştirdiği işlemlerin incelenmesi sonucunda, özel durum açıklamalarının bildirim şekli hükümlerine aykırı olarak İMKB'ye özel durum açıklamasında bulunmadığı tespit edildi. Bu çerçevede Karakaya hakkında 2009 ve 2010 yılına ilişkin idari para cezalarının üst sınırı dikkate alınarak, sözkonusu aykırılıklar için toplam 681 bin 856 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SPK, Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş'nin halka arza aracılık yetki belgesi almak üzere Kurula yapmış olduğu başvuruya olumlu yanıt verirken, EVG Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin menkul kıymetler yatırım ortaklığı statüsünden çıkmasına da onay verdi.

Işıklar Yatırım Holding A.Ş'nin Ege Kraft Torba Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi devralmasını olumlu karşılayan SPK, Yalçın Demirsoy hakkında daha önce verilen bağımsız denetim faaliyetinde bulunma yasağını da yasaklama kararı üzerinden 2 yıl geçmesi ve mevcut durumda herhangi bir inceleme bulunmaması nedeniyle kaldırdı.



-MENKUL KIYMET İHRAÇLARI-



Bu arada Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş, 149 milyon 339 bin 242 liralık halka arz için SPK'ya başvurdu.

Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş ile Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş, kayıtlı sermaye sistemine geçmek veya tavan yükseltmek amacıyla Kurula müracaat etti. Karkim Maden İnşaat Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin bu konudaki başvurusu ise Kurulca kayda alındı.

Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. A Tipi Değişken Fonu ile Global Menkul Değerler A.Ş. A Tipi Kar Payı Odaklı Hisse Senedi Fonu'nun Yatırım Fonu Katılma Belgesi ve Emeklilik Yatırım Fonu Payı İhraç talebine de olumlu yanıt verildi.