Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corp., yüzde 2.2 yükseldi. Satışlarının yüzde 80'ini denizaşırı ülkelerde gerçekleştiren sanayi robotu üreticisi Fanuc Corp., yüzde 1.2 artış kaydetti. Advantest Corp., JP Morgan Chase'in şirketin hisse tavsiyesini artırması üzerine yüzde 1.5 değer kazandı. Makine araçları üreticisi Okuma Corp. ise Nomura Holdings'in şirketin hisselerini tavsiye etmesiyle yüzde 6.3  oranında prim  yaptı.

ABD'den gelen istihdam verilerinin beklentinin üzerinde gerçekleşmesinin, ABD ekonomisine ilişin iyimserliği de artırdığını belirten Tokyo'daki Ichiyoshi Investment Management Co.'nun analistlerinden Mitsushige Akino, yine de Ortadoğu'daki krizin Suudi Arabistan ve İran'a sıçrama riskinin bulunması sebebiyle, belirsizliğin sürdüğünü söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 yükselerek 10,586.02 puana çıktı. Topix Endeksi ise yüzde 0.6 kazançla 948.69 puandan işlem gördü.

Topic Endeksi bu yıl düne kadar yüzde 4.9 değerlenirken; S&P 500 yüzde 4; Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 2.5 artış kaydetti.