Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya Bankası Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Obiageli Ezekwesili, Paris'ten video konferansla yaptığı açıklamada, Afrika'da her yıl 7 ila 10 milyon gencin işgücü piyasasına dahil olduğunu söyledi.

Ezekwesili, iş fırsatlarının, 30 yıl önce Çin'de olduğu gibi ekonomik kalkınmanın eşiğindeki Afrika için önemli olduğunu ifade etti.

Dünya Bankası yetkilileri, doğrudan yabancı yatırımı artıracak altyapıda kalkınmanın önemine dikkati çekmek için Afrika'daki yaklaşımlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

-AFRİKA EKONOMİLERİNE DESTEK-

Bu arada, Dünya Bankası Afrika ülkelerinin ekonomilerinin gelişmesine destek verecek.

Dünya Bankasının planıyla, Afrika ülkelerine ekonomilerini çeşitlendirmesi ve istihdam yaratması için yardımcı olunacak, altyapı ihtiyaçları ve şu anda yıllık 48 milyar dolar olan yatırımlar arasındaki açığın giderilmesi sağlanacak ve işletmelerin faaliyet göstermesini kolaylaştıracak çabalar desteklenecek.

Afrika'da yoksulların, ekonomi, sağlıkla ilgili, doğal felaketler ve çatışmalardan kaynaklı şoklardan doğrudan etkilendiğine işaret eden Dünya Bankasının planıyla, daha iyi sağlık hizmeti, iklim değişikliğinin etkilerinin sulama ve su yönetiminin düzeltilmesiyle giderilmesi ve kaynakların daha adil paylaşımı için kamu kurumlarının güçlendirilmesi ve uzlaşma oluşturulmasına odaklanarak şokların sayısının azaltılması ve vereceği zararların sınırlandırılması amaçlanıyor.

Eğitim, sağlık ve temel altyapı gibi kritik hizmetlerin çok sık verilemediği ya da kamu fonlarının iyi idare edilememesi nedeniyle kötü verildiğini belirten Dünya Bankası, Afrika'daki ülkelerin vatandaşlarına hükümetlerinden ne beklemesi gerektiği konusunda daha iyi bilgi vermeyi, hükümetlerle sistemlerini ve temel hizmetlerini verme kapasitesini düzeltmelerine yardımcı olmak için doğrudan çalışmayı hedefliyor.