Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ATİNA (A.A) - 03.03.2011 - Yunanistan;da, son yıllarda unutulmaya yüz tutan terzilik ve ayakkabı tamirciliği gibi geleneksel mesleklerin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz yüzünden yeniden değer kazandığı bildirildi.

Atina haber Ajansı ANA, "ülkedeki olumsuz ekonomik koşulların, ihtiyaçlarını büyük oranda kısıtlayan tüketicilerin alışkanlıklarını değiştirerek, ayakkabı tamirciliği, mahalle terzisi, bakkaliye ve bunlar gibi daha birçok mesleği yeniden gündeme getirdiğini" duyurdu.

"Aile bütçesinin yeni elbise ve ayakkabı satın almaya yetmediği yerde, 'gardrobun ve ayakkabıların yenilenmesi' sorununu mahalle terzileri ile ayakkabı tamircilerinin üstlendiği" ifade edilen haberde, "bu yerlerde vatandaşların 80-90'lı yıllardan kalma eski elbiselerinin kısaltılıp daraltılarak günümüz koşullarına uyarlandığı, yıpranmış ayakkabıların da tamir edilerek yeniden kullanılabilir duruma getirildiği" kaydedildi.

Atina'da ayakkabı tamirciliği yapan Alekos Papadopulos ANA'ya yaptığı açıklamada, "İnsanlar ihtiyaçlarını kısıtlayarak artık kolayca yeni ayakkabı almıyor. Eskileri tamir için bize getiriyorlar. Biz de, bunların ökçelerini, tabanlarını tamir edip, renklerini değiştirerek yeni gibi görünmelerini sağlıyoruz" dedi.

Küçük bir bakkal dükkanı işleten Nikos Hacipetru ise müşterilerinin her geçen gün arttığını ancak, kolay alış veriş yapmadıklarını ve her şeyi hesap ettiklerini belirterek, "insanlar ekonomik sorunlar yüzünden alışveriş yapmadan önce pazarlık yapıyorlar ve sadece ihtiyaçları kadar, örneğin 250 gram pirinç, 300 gram mercimek ya da üç yumurta gibi şeyler satın alıyorlar" diye konuştu.