Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ortadoğu'da süren şiddet olayları nedeniyle güvenli liman altına talebin artmasıyla altın, beşinci haftalık kazancına hazırlanıyor. Bu, metalin Ekim ayından beri en uzun süreli kazancı olacak.

Külçe altının onsu, Singapur'da saat 9:15 itibariyle ufak değişiklikle 1,417.80 dolardan işlem gördü. Metal, 2 Mart'ta 1,440.32 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. Nisan vadeli kontrat, ufak değişiklikle 1,416.60 dolar/onstan işlem gördü. New York'ta ise petrol fiyatları geriledi.

MineLife Pty'de analist olan Gavin Wendt, "Altın veya petrole satış gelmeyecek. Asıl belirsizlik, Ortadoğu'daki olayların İran veya Suudi Arabistan gibi petrol üreten ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı ve bu olayların ne kadar süreceği" dedi.

Tunus ve Mısır'da çıkan olaylar ülke liderlerinin yönetimi devretmesiyle sonuçlanmış ve İran, Irak ve OPEC'in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan gibi ülkelerde de bazı gösteriler gerçekleşmişti.

Bunun yanı sıra, Libya'da muhalefet liderlerinin Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in çözüm önerisini reddettiği belirtildi.

Bloomberg anketine katılan ve aralarında trader, analist ve yatırımcıların bulunduğu 17 kişiden 15'i metal fiyatlarının önümüzdeki hafta yükseleceğini öngördü.