Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD'de ekonomideki iyileşme işaretlerine katkıda bulunması beklenen istihdam verileri öncesi yükseldi. Asya hisse senetleri değer kazanırken, ABD endeks vadelileri fazla değişiklik göstermedi.

Deri el çantası ve ipek eşarp üreticisi Hermes International SCA, faaliyet kar marjının tahmin edilenden daha fazla olduğunu açıklamasının ardından % 1.7 değer kazandı. Dünyanın en büyük haber ajansı WPP Plc, satışların 2011'de daha hızlı artmayacağını açıklaması sonrası yüzde 1.7 değer kaybetti. Dünyanın en büyük kamu faydasına su şirketi  Veolia Environnement SA, 2010 karında beklenmedik bir düşüş olduğunu açıklamasının ardından % 1.7 değer kaybetti.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600, Londra saati ile 09:21'de, yüzde 0.6 artarak 285.3 puana çıktı. Endeks, beklenenden daha iyi çıkan şirket karları ve küresel ekonomideki güçlenmenin, Kuzey Afrika'daki ayaklanmaların Arap Yarımadası'na sıçrayacağı endişelerini gölgelemesinin ardından, bu hafta için yüzde 0.4'lük yükseliş göstermeye yöneliyor.

Paris'teki Agilis Gestion SA'nın fon yöneticisi Arnaud Scarpaci, "Ekonomiden şimdiye dek iyi işaretler aldık. Avrupa hisse senetlerinin değerlemesi düşük. Piyasada halen potansiyel var. Euro'daki kazançlar Avrupa hisse senetleri için olumsuz bir faktör. Bu ve bunun yanında Ortadoğu'daki gelişmeler belirsizliğe katkıda bulunuyor" dedi.

Petrol fiyatları, ayaklanmaya katılan silahlı güçlerin Libya'nın doğu kesimindeki kilit kentlerin kontrolünü ele geçirmesi ve bunun da Kaddafi yanlılarının saldırılarını tetiklemesi sonrası üçüncü haftayı da yükselişle kapamaya hazırlanıyor.