Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ESKİŞEHİR (A.A) - 05.03.2011 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız, Türkiye'nin, sağlanan siyasi istikrarla değişip büyüyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Yıldız, Eti Maden İşletmeleri Kırka Bor İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Yıldız, ziyaretinde, Eti Maden İşletmeleri ülkenin en başarılı genel müdürlükleri arasında olduğunu belirterek, Eti Maden İşletmelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Eskişehir'in yeraltı zenginlikleri bakımında ülkenin sayılı kentleri arasında olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

''Eskişehir, tükettiğinden daha fazlasını üreten bir yapıya sahip. Eskişehir ülkesine olan borcu fazlasıyla ödüyor. Eskişehir'e olan vefa duygularımızı yatırımla ödüyoruz. Bu yatırımlar devam edecek. Ülkemiz, sağlanan siyasi istikrarla değişip büyüyen bir yapıya sahip. İstikrarla beraber sürdürülebilir bir büyüme sağlanacak. 2023'te nasıl bir Türkiye görmek istiyorsak bunu açıklayacağız ve bu yönde çalışmalar yapacağız. Çocuklarımızın, şu anki Türkiye'den daha güzel ülkede yaşamaları için daha yapıcı gayretle çalışılması gerekiyor. Bu işletmede öyle işler yapılıyor ki 100 liralık işin 95 lirası katma değer olarak ülkemize kazandırılıyor. Bu çok önemli. Türkiye, 8-10 yıl önceki borç sarmalından, faiz kıskacından, ancak bu tür kaynaklarıyla beraber çıkabilecektir ve kurtulabilecektir.''

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Bakan Yıldız'a brifing verdi.

Daha sonra Bakan Yıldız, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve beraberindekiler işletmeyi gezdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile beraberindeki Mercan ve Öztürk, daha sonra partililerle AK Parti Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti.