Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ham petrolün 29 ayın zirvesine çıkması ve MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde yer alan hisselerin 3 günden bu yana ilk kez değer kaybetmesiyle, yüksek getirili gelişen ülke varlıklarına talep azaldı. Bugün Tayvan'da açıklanacak dış ticaret  verilerinde, açığın 1.9 milyar dolardan 870 milyon dolara gerilemesi bekleniyor.

Yükselen petrol fiyatlarının Asya gibi dış talebe bağımlı küresel ekonomilere zarar verebileceğini belirten Mizuho Securities Co.'nun ekonomistlerinden Hideki Hayashi, hisselerdeki düşüşün risk iştahını kestiğini, bunun da Asya paralarına değer kaybettirdiğini söyledi.

Güney Kore Wonu, Dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1,117.25 seviyesine geri çekildi. Filipin Pezosu da yüzde 0.2 kayıpla 43.348'den işlem görürken, Malezya Ringgiti'nin kayıpları yüzde 0.1'le sınırlı kaldı ve Ringgit, Dolar karşısında 3.0300'e düştü.

Güney Kore Wonu, Ortadoğu'da petrol fiyatların sıçramasına yol açan gerilimin, ülkenin dış ticaret dengesine zarar vereceğine ilişkin endişe sebebiyle, 2 haftanın en yüksek seviyesinden geri çekildi. Won'un kayıplarında Çin'in enflasyon önlemlerinin denizaşırı teslimatları etkileyebileceği yönündeki endişe de etkili oldu.

Güney Kore, Asya'nın dördüncü büyük petrol ithalatçısı konumunda bulunuyor.