Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Boyner Holding, ''www.morhipo.com'' web sitesi ile e-ticaret dünyasına adım attı. Tekstilden ayakkabıya, çantadan aksesuara yüzlerce markayı, ''dünya modasına yön veren'' tasarımları, ''çarpıcı'' ürün seçeneklerini, kadın, erkek, çocuk, ev&yaşam ve designers kategorileri altında ''cazip'' fiyatlar ile tüketicilerin beğenisine sunacak olan morhipo.com, sadece geçmiş sezonun ürünlerini değil, yeni sezon ürünlerini de indirimli satacak.

Cem Boyner, sitenin tanıtım toplantısında, dünyada e-ticaretin çığ gibi büyürken, medya ürünleri, hazır giyim ve tüketici elektroniği olmak üzere 3 büyük kategorinin öne çıktığını, Türkiye'de hazır giyim, yani ayakkabı, aksesuar ve ev tekstili bölümünün en büyük olduğunu söyledi.

Boyner Grubu'nun bütün işinin hazır giyim, ayakkabı, aksesuar ve ev tekstilinden oluştuğunu, bu alandaki deneyimlerini ve tüketici bilgilerini e-ticaret alanına girmeye karar verdiklerini belirten Boyner, ''Bugüne kadar perakendede çok ezber bozduk. 1980'lerde 'müşteri kraldır' dedik, koşulsuz müşteri mutluluğunu getirdik. Advantage Card'ı çıkardık, Fish, Back-up derken bu kadar yenilikçi bir kurum olarak alışverişin yeni dünyasının dışında kalmamız beklenemezdi. Ama bu dünyaya girerken de herhangi bir oyuncu olarak giremezdik. Bütün internet alışveriş sitelerini taradık, birbirlerini tekrarlayan alışkanlıkları, ezberleri inceledik, sorguladık, didik didik ettik ve çok farklı bir dünya yaratmaya karar verdik. Morhipo aslında bu dünyanın adı...''

Sadece kendi markaları değil, piyasadaki yeni markalar ve rakiplerinin markalarının da Morhipo'da bulunacağını bildiren Boyner, ''Aslında Morhipo çift sarılı bir yumurta... İçinde hem sezon ürünlerinin indirimle alınacağı bir bölüm var hem sezon sonu ürünlerinin dehşet indirimlerle alınacağı bir bölüm var. Bu alanda belki de bir ilk. Müşterilerimiz perakende alanında bizden çok yüksek beklentilere sahip. Bizi sürekli iğne üzerinde tutuyorlar'' diye konuştu.

''TEKERLEĞİ YENİDEN İCAT ETMEDİK''

Cem Boyner, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 30 milyona ulaşmasının ve online alışverişe gösterilen ilgideki artışın bu alana giriş yapma kararlarında en etkili faktörler olduğunu ifade etti.

Perakendedeki servis, sunum, kalite standartlarını internet ortamına taşıma misyonu ile yola çıktıklarını ifade eden Cem Boyner, morhipo.com sitesinin her yaş ve gelir grubuna sesleneceğini belirterek, şunları söyledi:

''Yıllara dayanan perakende tecrübemiz ile müşterilerimizi yakından tanıyor ve bizden beklentilerini takip ediyoruz. Bu tecrübemizi ve Boyner Grubu'nun sahip olduğu sinerjiyi internet ortamına taşıyarak müşterilerimize farklı bir satış kanalından ulaşacak, onları yine şaşırtacağız, şımartacağız ve mutlu edeceğiz. morhipo.com'un exclusive bölümünde olağanüstü markaları yüzde 90'lara varan indirimlerle sunarken, aynı zamanda bir ilki gerçekleştirerek yeni sezon ürünlerini de mağazalara göre daha avantajlı koşullarla satacağız. Amacımız bütün müşterilerimize onları her açıdan çok mutlu edecek online alışveriş tecrübesi yaşatmak. Sitenin yaşama geçtiği ilk günden itibaren sunduğumuz markalar, ürün çeşidi ve lojistik hizmetlerinde mükemmellik ile liderliği hedefliyoruz.

Biz bu işe girerken tekerleği yeniden icat etmedik. Biz aslında 1971 yılından beri yaptığımız herşeyin toplamını çözüm ortaklarımızla beraber internet alanına taşıdık. Bir yıldır bu işe hazırlanıyoruz. (Çözüm ortaklarını sıralarken) bize en iyi malzemelerle en iyi böreği yapmak düştü.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Boyner, yarından itibaren piyasanın en iyisi olma iddiasıyla çıkacaklarını belirterek, ''En mükemmel servisi, sunumu, seçenekleri, fiyatları biz vereceğiz. Yaptığımız işlerin sonucunda büyüyerek ne zaman piyasa lideri oluruz, bilmiyorum ama gözümüzün orada olduğunu söylemekte sakınca yok. Çünkü arkasında muazzam bir altyapı kurduk. Bu projeye bir internet yatırımı diye girmedik. Nasıl Akmerkez, İstinye Park'ta, Cevahir'de olmamak olmazsa internet kanalında satış kanalımız olmadan da olmuyor. Markalarımız ve grubumuz için internet kanalında olmamak imkansız. Yeni bir satış kanalında varolmak diye de bakabilirsiniz'' şeklinde konuştu.

6 AYDA 10 BİN PAKET HEDEFİ

morhipo.com için milyonlarca liralık yatırım yaptıklarını belirten Boyner, grubun markalarının da bu işe omuz verdiğini, kalp ve beyin birliği olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin ''Neden Morhipo?'' sorusu üzerine, Boyner, ''Gerçek cevabı; başka isim bulamadık. İnternet alanında herşey alınmış. 1,5 ay çalıştık. Sonunda Morhipo'da bir boşluk bulduk. Çok da hoşumuza gitti. Çok da benimsedik. Buradan çok kuvvetli bir marka yaratacağız'' dedi.

Cem Boyner, grup olarak ne kadarlık bir online satış hedeflediklerine ilişkin soruya da, ''2011 için cirosunun yüzde 5'ten biraz fazlasını hedefleyen markalarımız var. Morhipo ile birlikte 2012'de bu rakamların yüzde 10'ların üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz'' karşılığını verdi.

Yarın sabah için 80 bin ürünlerinin hazır olduğunu belirten Boyner, ''Sizin ürünleriniz diğer e-ticaret sitelerinde de var mı? Bu süreçten sonra da satılacak mı? Bu site için başka projeleriniz, hizmetleriniz olacak mı?'' soruları üzerine, ''Başka projeler var. Önümüzdeki 1-2 ay bütün enerjimizi Morhipo işimize vereceğiz. Grup markalarının bir kısmı diğer internet alışveriş sitelerinde var. Önümüzdeki birkaç ay geçtikten sonra tekrar bütün grup markaları, rakip olan olan bütün internet sitelerinde iş yapabilecek'' değerlendirmesinde bulundu.

Morhipo.com Genel Müdürü Kaan Dönmez de Türkiye'nin, genç ve büyük nüfusu ile e-ticarette büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Online alışverişe gösterilen ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Dönmez, ''morhipo.com ile hedefimiz en geç 6 ay içerisinde günde 10 bin adet ürünü müşterimize ulaştırabilmektir'' diye konuştu.

Dönmez, e-ticaret cirosunun 3 milyar lira olduğunu, ''Krize rağmen büyüyen bir sektör... Krize rağmen yüzde 50 büyümeler gösteren bir sektör...'' dedi.

Verilen bilgiye göre, yüzlerce markanın sezon ve sezon sonu ürünlerinin ''uygun'' fiyatlarla satışa sunulacağı sitede, ayrıca dünyaca ünlü markaların ürünlerinin yüzde 90'lara varan indirimlerle tüketiciyle buluşacağı ''Morhipo Exclusive'' bölümü de yer alıyor.