Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeni, ABD doları karşısında, yatırımcıların daha yüksek getirili varlıklar yönelmesiyle birlikte, son üç haftanın en düşük seviyesine indi.

İsviçre frangı, küresel ekonomik toparlanmanın güç kazanmakta olduğuna yönelik işaretlerin güvenli liman niteliğindeki yatırım araçlarına ilgiyi azaltması sonrası, önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kaybetti. Dolar, dün St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın mevcut para politikasının tersine çevrilebileceğini söylemesi sonrası ABD Hazine kağıtlarının faizlerinde görülen yükselişe bağlı olarak değer kazandı. Öte yandan bugün açıklanan ABD özel sektör istihdam verisinde Mart ayında 201.000 artış oldu. Güney Kore won'u, bu ülkenin hisse senetlerine yönelik yabancı talebin etkisiyle son yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

New York'ta online Döviz işlem şirketi GFT Forex'in araştırma direktörü Boris Schlossberg, "Dolar açık bir şekilde Hazine kağıdı faizlerinin yükselmesinden destek buluyor" dedi ve "Piyasanın neden bu kadar güçlü ivmeye sahip olduğu sorusunun yanıtı ise piyasanın Fed yetkililerisöylediklerini ciddiye alması. Özellikle ekonomik veriler Fed yetkililerinin söylediklerini teyit ediyorsa" şeklinde görüş bildirdi.

Yen dolar karşısında, New York saati ile 08:37'de, yüzde 0.7 değer kaybederek, dünkü seviyesi olan 82.48'den 83.18 seviyesine indi. İsviçre frangı dolar karşısında yüzde 0.2 düştü ve 92.01 santimden 92.20 santim seviyesine indi. Dolar euro karşısında ise yüzde 0.2 yükselerek 1.4113 dolar seviyesinden 1.4085 dolar seviyesine geldi.

2 yıl vadeli ABD tahvili alanların aynı vadedeki Japon tahvillerine göre elde edecekleri ekstra getiri 61.2 baz puan ya da 0.612 baz puana yükselerek 8 Şubat'tan bu yana en yüksek düzeyine ulaştı.