Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 31.03.2011 - Aygaz, 2010 yılı net dönem karından hissedarlarına 125 milyon lira temettü dağıtılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Aygaz'dan 50. olağan genel kurula ilişkin yapılan açıklamaya göre, Genel Kurulda Aygaz'ın 2010 yılı mali tabloları onaylanarak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçiler ibra edildi. Toplantıda, 2010 yılı konsolide mali tablolarına göre 239 milyon lira net dönem karından hissedarlara 125 milyon lira temettü dağıtılmasına karar verildi.

Genel Kurulda yapılan oylamada, Aygaz Yönetim Kurulu üyeliklerine Rahmi M. Koç, Ömer M. Koç, Temel K. Atay, Bülent Bulgurlu, Osman Turgay Durak, Shelby R. Du Pasquier ve Erol Memioğlu, denetçi olarak Serkan Özyurt ve Kemal Uzun seçildi.

Aygaz'ın 2010 yılı toplam cirosu, bir önceki yıla göre yüzde 24 artışla 4,7 milyar liraya ulaşırken, net karı da 239 milyon lira olarak gerçekleşti. Toplam LPG satışı yüzde 2 artışla 1,6 milyon tona çıkan Aygaz, ihraç ettiği LPG miktarını da yüzde 39 arttırarak 240 milyon dolara yükseltti.

Aygaz Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu Aygaz'ın, LPG işindeki başarısının yanı sıra, iştirakleriyle birlikte doğalgaz ve elektrik üretimi alanlarında iddialı büyümesini sürdürdüğünü vurguladı.

2010 yılı finansal sonuçlarını değerlendiren Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, pek çok açıdan başarılı bir yılın geride bırakıldığını, güçlü bilanço yapısıyla şirketin faaliyet gösterdiği her alanda gelecek vaat ettiğini belirtti.

Aygaz'ın geleceğine ilişkin olumlu beklentilerin, menkul kıymetler piyasasında da karşılık gördüğünü kaydeden Eyüboğlu, hisse senedi birim fiyatının 2010 yılı içinde tarihinin en yüksek değerine ulaştığını, bunun da yatırımcıların Aygaz'ın geleceğine duyduğu güveni yansıtması açısından önem taşıdığını ifade etti.