Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD ekonomisinin gücünü ölçebilmek için bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerini beklemeleri ile birlikte yükseldi. Asya hisseleri düşüş gösterirken, ABD endeks vadelileri durgun seyretti.

Bank of Ireland Plc, 5.2 milyar euro(7.4 milyar dolar) ek sermaye sağlama talimatı almasının ardından, devlet kontrolüne geçmeyi önlemek için planlar hazırlaması sonrası yüzde 28 değer kazandı. Logitech International SA, tahminlerini düşürmesinin ardından % 18 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:35'te, yüzde 0.7 yükselerek 277.7 puana çıktı ve böylelikle son sekiz günün yedisinde yukarı yönde hareket etti. Endeks, küresel ekonominin Japonya depremi ve Ortadoğu olaylarının olumsuz etkisi ile başedebileceği yolundaki spekülasyonlara bağlı olarak, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 5.9 toparlandı.

Melbourne'de IG MArkets piyasa stratejisti Ben Potter, "Bugünkü tarım dışı istihdam verileri piyasa odaklandığı konu olacak" dedi.

ABD hisse senetleri dün, Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota'nın faiz oranlarını kısa bir süre sonra artırma ihtiyacının ortaya çıkabileceğini açıklaması sonrası değer kaybetmişti. Bu düşüşler, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 1998'den bu yana gösterdiği en büyük çaplı çeyrek dönem yükselişini bir miktar daralttı.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) kontratı % 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.