Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de siyasi ve askeri yetkililer Libyalı isyancılara silah sağlamayacaklarını belirtirken, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdiği bildirildi. İrlanda'da, bankalara uygulanan stres testi sonuçlarına göre dört İrlanda bankasının toplamda 24 milyar euro (34.1 milyar dolar) sermaye artırması gerektiği açıklandı.

Londra'daki Fairfax IS'te analist olan Marc Elliott, bugünkü raporunda altının Libya'daki operasyon ve Avrupa'daki borç endişeleriyle desteklendiğini belirtti.

Külçe altının onsu, Londra'da saat 11:34 itibariyle 95 sent veya yüzde 0.1 yükselerek 1,433.25 dolar oldu. Fiyatlar bu yıl Mart ayına kadar yüzde 0.8 değerlenirken son 10 çeyrekte de yükseldi. Haziran vadeli altın ise New York Comex piyasasında yüzde 0.4 daha düşük seviye olan 1,434.60 dolardan işlem gördü.

Libya Dışişleri Bakanı Musa Kussa'nın istifa edip İngiltere'ye sığınması Batılı liderler tarafından memnuniyetler karşılanırken bu durum rejimin zayıfladığına dair bir işaret olarak görüldü.

Bu arada Ras Lanuf ve Brega gibi petrol kentlerinin yeniden Kaddafi güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirildi.