Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Wu Hailong, Nisan ayı ortalarında toplanacak BRICS Zirvesi'nde Çin para biriminin değerinin gündemlerinde olmadığını, ülkeler arasındaki ekonomik koordinasyonu konuşacaklarını belirtti.

Wu, düzenlediği basın toplantısında, Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkelerinin liderlerinin Nisan ayı ortalarında Çin'in güneyindeki Sanya'da bir araya geleceğini hatırlatarak, liderlerin, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar gibi ekonomik konularda eşgüdümü tartışacağını, yuanın döviz kurunun gündemde olmadığını ifade etti.

BRICS ülkelerinin küresel ekonomi, uluslararası finans ve gelişme konusunda benzer kaygı ve duruşları olduğunu belirten Wu, ''Tüm tarafların, uluslararası para birimi sistemi, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınmada reform konusunda, koordinasyonu ve ikili işbirliğini güçlendirebilmesini umuyoruz'' dedi.

Wu, Çin'in zirvede, bu yıl Fransa'da düzenlenecek G20 öncesinde, özellikle emtia fiyatlarındaki dalgalanma konusunda ortak bir görüş oluşturabileceğini umduğunu belirterek, BRICS ülkeleri liderlerinin, bu konuda ortak bir duruşa ve geniş bir konsensusa ulaşmasını diledi.