Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İSTANBUL (A.A) - 02.04.2011 - Akbank, internet şubesinden açılan vadeli mevduat hesaplarına bir yıl ve daha uzun vadede yüzde 9.5 faiz olanağı sunuyor.

Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, yaptığı yazılı açıklamada, yüzde 9,5 faiz oranının, 365-400 gün arasındaki vadeler için, internet şubesinden 100 bin liranın altında açılacak mevduatlarda söz konusu olacağını bildirdi.

Tasarruf sahiplerinin bu fırsattan yararlanabilmesi için tek koşulun mevduat hesabının internet şubesinden açılması olduğunu belirten Tözge, şunları kaydetti:

''Yüzde 9,5'luk faiz oranı piyasada çok rekabetçi bir faiz oranıdır. Müşterilerimizin tek yapması gereken internet şubemize girmek, bir yıl ve daha uzun vadeli mevduat için ayıracakları birikimlerini belirlemek ve tek tıkla mevduat hesaplarını açmak. Bildiğiniz gibi Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları sonrasında Türk Lirası cinsinden zorunlu karşılık oranlarını, mevduatın vadesini uzatmaya teşvik edecek şekilde vadelere göre farklılaştırmıştır. İlki ocak, ikinci nisan ayı itibariyle uygulamaya alınan zorunlu karşılık oranları revizyonları ile Kurul, fiyat istikrarına ve finansal istikrara ilişkin risklerin azaltılmasını, aynı paralelde aktif–pasif vade uyumunu sağlamayı amaçlamıştır. Biz de yeni kampanyamızla Merkez Bankası'nın mevduatta uzun vadeyi özendirici kararları ile tamamen paralel bir faiz politikası oluşturduk. Tasarruf sahiplerine artık daha uzun vadeli düşünmelerini, birikimlerinin tamamı olmasa da bir kısmını uzun vadelere kaydırmalarını, bunu yaparken de yüzde 9,5 faiz oranı gibi bir fırsattan yararlanmalarını öneriyoruz.''

Türkiye'de geride bırakılan yıllarda borçlanmada vade problemi yaşandığını, oysa bugün ulaşılan finansal istikrar ortamında hem devletin iç ve dış borçlanma vadeleri, hem de tüketicilerin ve kurumların yararlandığı kredi vadelerinin eski dönemlere göre çok uzadığını belirten Tözge, açıklamasında, ''Benzer tablonun mevduat tabanına da yansıması fiyat istikrarını destekleyecek önemli bir faktördür. Halen Türkiye'deki toplam mevduatın yüzde 90'ından fazlası vadesiz ve 3 aya kadar vadeli hesaplarda tutuluyor. İnanıyoruz ki, önümüzdeki dönemde tasarruf sahipleri başta bankaların teşviki ile daha uzun vadelerde yatırım yapma alışkanlığı kazanacaktır'' ifadesini kullandı.

Galip Tözge, müşterilerine zaman kısıtı olmadan, internet erişimi olan her noktada, bankacılık işlemlerini yapabilme imkanı sunduklarını belirterek, basit navigasyonu sayesinde müşterilerin nakit işlemler dışındaki tüm işlemlerini İnternet Şubesi'nden kolaylıkla yapabildiğini kaydetti.

İnternet şubelerinde kişiye özel avantajlı kampanyalarla, sürekli cazip faiz oranları ve hediye teklifleri sunduklarını belirten Tözge, yeni mevduat kampanyasının da bu stratejiyi destekler nitelikte internet şubesine özel olduğunu, yatırımcıları bu fırsattan yararlanmak üzere ınternet şubesine beklediklerini anlattı.