Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Solvay SA; Rhodia SA'yı 3.4 milyar euroya satın almak üzere anlaştıklarını açıkladıktan sonra kimyasal üreticilerinin hisseleri değer kazandı; çoğu Avrupa hisse senedi günü artıda kapattı.

Rhodia hisseleri rekor yükseliş kaydederek Paris işlemlerinde yüzde 48 değer kazandı. İskandinav bölgesinin en büyük lastik üreticisi Nokian Renkaat kazanç artışı açıkladıktan sonra şirketin hisseleri ise yüzde 7.9 yükseliş kaydetti. Banca Monte dei Paschi di Siena SpA 2 milyar euro ek sermaye artırımına gidebileceğini açıkladıktan sonra İtalyan bankasının hisseleri ise 1.9 düştü.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 değer kazanarak Londra'da 280.26 seviyesinden kapandı. Endekste her yükselişteki 3 hisseye karşılık 2 hisse düştü. Japonya2daki nükleer erime ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ayaklanmaların getirdiği enerji maliyetlerinin artacağı endişesi ile 16 martta bu yılın en düşüğünü gören endeks; yüzde 6.9 yükseliş kaydetti.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 10'u günü değer artışı ile tamamladı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0,1 yükselirken; Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.1 değer kaybetti. Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0,3 düştü.