Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların, ABD'de hizmet sektörünün geçen ay genişlediğini göstermesi beklenen ekonomik veriyi ve son Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı tutanaklarını beklemeleri ile birlikte durgun seyrediyor. Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadelileri ise aşağı yönde hareket etti.

ABD'nin ikinci büyük chip üreticisi Texas Instruments Inc.'nin National Semiconductor Corp.'u satın alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından, STMicroelectronics NV yüzde 3.5 ve Infineon Technologies yüzde 3.4 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 08:30'da, yüzde 0.1 yükselerek 280.49 puana çıktı. Gösterge endeks, ekonomik toparlanmanın, Japonya'daki şiddetli depremin etkilerinden ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki halk ayaklanmalarından kaynaklanacak olumsuzlujlarla başa çıkabileceği beklentileri ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 7 yükseldi.

Melbourne'de IG Markets'in kurumsal traderı Chris Weston, "Bugünkü temel göstergeler yön konusunda yeni işaretler verebilir" dedi ve "FOMC toplantısı tutanakları gözlem altında olacak" şeklinde görüş bildirdi.