Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(A.A) Irkçılıkla Mücadele Derneği, Libya'ya yönelik operasyonu ''haçlı savaşına'' benzeten, sonra da ülkede bazı Müslümanların sorun yarattığını söyleyen Fransız bakan hakkında dava açmak için girişimde bulunulduğunu açıkladı.

Ana muhalefetteki Sosyalist Parti de Fransız bakanın Müslümanlara yönelik son açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Partinin eski genel sekreteri Francois Holland, ''Gueant ne zaman ağzını açsa, bir polemik oluyor. Onun takıntısı Müslümanlar hakkında konuşmak'' diyerek tepkisini gösterdi.

Fransız bakan son olarak, ''laiklik yasasının en son kabul edildiği 1905 yılında ülkede çok az Müslüman yaşadığını, ancak şu anda Müslümanların sayısının 6 milyonu bulduğunu ve bunların bir kısmının sorun yarattığını'' söylemişti.

Fransız bakan, yine geçen ay yaptığı bir açıklamada, ''Kontrolsüz göç yüzünden Fransızlar bazen kendilerini artık kendi evlerinde hissetmiyor'' demiş ve bu açıklamasıyla sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekmişti.

Fransız siyasi gözlemciler, kaçak göç konusunu sürekli gündeme getiren aşırı sağın oylarını alabilmek için, merkez sağın bu konuyu ''siyasi iç malzeme olarak kullandığını" düşünüyor.