Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik İşbirliği ve Kalkına Örgütü (OECD), dünyanın en büyük ekonomilerimdeki toparlanmanın güç kazanmakta olduğunu ve enflasyonun hızlanma tehdidinin bulunduğunu kadeytti.

OECD, bugün yayınladığı ara değerlendirme raporunda, "Finasal koşulların genel olarak iyileşmekte olması ile birlikte, toparlanmanın kendini devam ettiren bir hale geliyor görünüyor. OECD ülkelerinin çoğunda kamu maliyesi sorunlu kalmaya devam ederken, bazı merkez bankaları, enflasyon bekleyişlerinin çıpalarından boşalması riski ile mücadele etmek durumunda kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

OECD, Japonya hariç G-7 ülkelerinin ilk çeyrekte muhtemelen yıllık abzda % 3.2 ve ikinci çeyrekte yüzde 2.9 büyüyeceğini kaydetti. OECD, ABD ve İtalya'da ekonomik büyümenin ilk çeyrekten itibaren hız kazanabilecekken, Almanya, Kanada, Fransa ve İngiltere'nin yavaşlayabileceği tahmininde bulundu. Japonya, 11 Mart'taki şiddetli deprem ve tsunami felaketi nedeniyle tahminlerin dışında tutuldu.

Bu rapor, 7 Nisan'daki toplantısında faiz artırımına gitmeye hazırlanan Avrupa Merkez Bankası'na destek sağlarken, İngiltere Merkez Bankası ve Fed'in enflasyon bekleyişlerini daha dikkatli izlemesi gerektiğine işaret ediyor.