Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Apple Inc.'nin değer kaybetmesi ve Çin'in faiz oranını artırması sonrası düşük açıldı. Bu harekete bağlı olarak, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi son altı haftanın zirvesinden gevşedi.

Apple, şirketlerin piyasa değerlerinin daha iyi yansıtılabilmesi için Nasdaq-100 Endeksi'ndeki ağırlığının düşürülmesinin planlanmasının ardından yüzde 1.3 değer kaybetti. ABD'nin ikinci büyük chip üreticisi Texas Instruments Inc., National Semiconductor Corp.'u 6.5 milyar dolara almak için anlaşmaya varmasının ardından % 2.1 düştü. National Semiconductor ise yüzde 72 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, New York saati ile 09:32'de, yüzde 0.2 düşerek 1,330.39 puana indi. Gösterge endeks dün 18 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesine yükselmişti. Dow Jones Endeksi ise, 21.49 puan ya da yüzde 0.2 düşerek 12,378.54 puana indi.

Philadelphia Trust Co.'dan şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Yatırımcılar, bazı düzeltmeler sonra saluklanıyor" dedi ve "Çin'in enflasyonu kontrol altına almaya yönelik hareketleri sürüyor. Aplle'ın ağırlığının düşürülmesine yönelik bazı tepkiler var. Ancak bu gelişmeler halen piyasayı fazla olumsuz etkilemedi. Zira Çin faiz artırarak doğru adımlar atıyor ve Apple, herkesin istediği ürünleri üreten ve iyi işleyen bir şirket" şeklinde görüş bildirdi.